fbpx

Ressursgruppe Sverige – Lær mer om anbudsprosesser og etablering av virksomhet i Sverige

30 May
11:00 - 12:00

Online

Norway Health Tech (NHT) og Norwegian Smart Care Cluster (NSCC) har etablert en ny eksport-ressursgruppe for selskaper som satser på Sverige som eksportmarked.

Eksportressursgruppene har som overordnet mål å bidra til verdiskapning gjennom eksport for den norske helseteknologiindustrien. Gruppen samler bedrifter som ønsker å dele tips og erfaringer, utvide nettverket og støtte hverandre med tanke på å opprette og utvikle aktiviteter i og inn mot det svenske helsemarkedet. Ressursgruppe Sverige bygger på erfaringen NHT har gjort med de to eksport- ressursgruppene (RG) som ble opprettet i 2023 med fokus på Tyskland og UK. Svenske eksterne eksperter vil bli hentet inn for å gi informasjon og opplæring på spesifikke områder.

Gruppen ledes av Caroline Kverne, CEO i Eys.

 

Neste samling (digitalt): 30. mai 2024, kl. 11:00

Agenda

  1. Velkommen og introduksjon, Caroline Kverne, CEO, Eys og leder Ressursgruppe Sverige – 5 minutter
  2. Presentasjon 1: Hvordan vinner man anbudsprosesser i Sverige? Magnus Josephson, Public procurement consultant/legal advisor – 20 minutter
  3. Q&A – 10/15 minutter
  4. Presentasjon 2: Etablere virksomhet i Sverige, Dr. Dropin deler sin erfaring. Emma Gulbrandsen,  VD Dr.Dropin Hud AB – 10-15 minutter
  5. Q&A – 5/10 minutter

 

 

Bli med i Ressursgruppen!

Vi ser etter bedrifter som anser Sverige som et satsingsområde i 2024 og fremover og som ønsker å bygge videre på kunnskapen klyngenes bedrifter har samlet når det gjelder internasjonal markedstilgang. Bedriftene som vil være med i gruppen trenger ikke å være aktive i Sverige per i dag, men må ha Sverige med i utviklings- og forretningsplan for 2024-2025.

Vi satser på bruk av skandinavisk i Ressursgruppen Sverige, og vil legge opp til cirka 4 møter (med varighet 1 time) i 2024.

 

Temaene som blir diskutert i ressursgruppen bestemmes av medlemmene, del vi si næringen, mens klyngene bare gi innspill. Her noen eksempler:

  • Hvordan fungerer det svenske helsemarkedet?
  • Hvem er din kunde – bruker – betalende instans i Sverige?
  • Hvordan fungerer offentlig innkjøp av helseteknologiløsninger i Sverige?
  • Hvilken markedsstrategi i Sverige? Lik eller ulik enn strategien i hjemmemarkedet?
  • Hvor moden er Sverige i forhold til bruk av digitale løsninger sammenlignet med Norge? Hvor og hvordan kan norske bedrifter har konkurransefortrinn?

Meld deg på her hvis du er interessert i å være med i ressursgruppen.

 

Har du noen spørsmål, ta kontakt med:

Lucie Meltzer: lucie.meltzer@norwayhealthtech.com

Trine Radmann: Trine.Radmann@norwayhealthtech.com

Register